Sunday, 30 September 2012

BLOUSE MUSLIMAH CANTIK CODE : BL 002

HARGA SEHELAI : RM 65

KOS POS : RM 6 SEM MSIA , RM 9 SABAH SARAWAK

Cantik di pakai dengan seluar slack ke , jeans ke or kain labuh...
Manis kan untuk muslimah...
Jangan risau..kain tak panas ...lembut sangat lembut.....

untuk order hubungi akak..

whatsapps : 019 900 4488

bbm : 28bb281E

waniezzhassan@yahoo.com

BLOUSE MUSLIMAH CANTIK CODE BL 001

Blouse ni kain nya sangat cantik dan lembut ye...sesuai utk wanita muslimah...labuh kain tu bawah lutut..untuk request ukuran pls hubungi akak ye..sbb tak da masa lagi untuk update ukuran disini...soon i will..

HARGA  SEHELAI - RM 65

KOS POS - RM 6 SEMENANJUNG MALAYSIA , RM 9 SABAH DAN SARAWAK

HUBUNGI AKAK :

WhatsAPP- 019 900 4488

BBM - 28BB281E

E-MEL - waniezzhassan@yahoo.com

FADHILAT MEMBACA SURAH AL-IKHLAS

Just for sharing ye...moga kita sama-sama mendapat manfaatnya...SURAH AL IKHLAS plg senang mak hafal...hehe..budak tadika pun boleh baca kan...akak memang suka baca Surah Al IKHLAS sbb senang nak ingat....hahhaha...even tak tahu apa fadhilatnya...skrg dah tahu la sikit2 so nak share ler..."Sharing is Caring " kan....akak baca surah ni pun sbb akak harap akak dpt keikhlasan dalam apa saja yang akak kerjakan...akak plg takut apa akak wat tu tak ikhlas..tolong org tak ikhlas...share ni pun tak ikhlas...mohon jauh-jauh....here we goes...baca dik baca dik,jgn tak baca..hehehe...


Fadhilat membaca al-Ikhlas
Ketika Memulakan Kerja
Bacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja ker ana dengan bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada didalam tubuh kita dan juga di sekeliling kita, mereka akan berlari keluar umpama cacing kep ana san.

Sebelum Masuk Ke RumahSebelum anda masuk rumah, bacalah surah Al-Ikhlas (sebanyak 3 kali. Masuklah rumah dengan kaki k ana n dan dengan membaca bismillah. Berilah salam kepada anggota rumah dan sekiranya tiada orang di rumah berilah salam ker ana malaikat rumah akan menyahut.

Amalkanlah bersolat ker ana salam pertama (ianya wajib) yang diucapkan pada akhir solat akan membantu kita menjawab persoalan kubur. Apabila malaikat memberi salam, seorang yang jarang bersolat akan sukar menjawab salam tersebut. Tetapi bagi mereka yang kerap bersolat, amalan daripada salam yang diucap di akhir solat akan menolongnya menjawab salam malaikat itu.

Ketika SakitSabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud: Barangsiapa membaca surah Al-Ikhlas sewaktu sakit sehingga dia meninggal dunia, maka dia tidak akan membusuk di dalam kuburnya, akan selamat dia dari kesempitan kuburnya dan para malaikat akan membawanya dengan sayap mereka melintasi titian siratul mustaqim lalu menuju ke syurga. Demikian diterangkan dalam Tadzikaratul Qurthuby).

Khatam al-Quran
Rasulullah SAW pernah bertanya sebuah teka-teki kepada umatnya: Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur’an dalam jangka masa dua-tiga minit? Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab. Malah Saiyidina Ummar telah mengatakan bahawa ianya mustahil untuk mengatam Qur’an dalam begitu cepat.

Kemudiannya Saiyyidina Ali mengangkat tangannya. Saiyidina Ummar bersuara kepada Saiyidina Ali bahawa Saiyidina Ali (yang sedang kecil pada waktu itu) tidak tahu apa yang dikatakannya itu. Lantas Saiyidina Ali membaca surah Al-Ikhlas tiga kali. Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betul.

Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 jus kitab Al-Quran. Lalu dengan membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali qatamlah Quran ker ana ianya sama dengan membaca 30 jus Al-Quran.

Pahala MembacanyaBerkata Ibnu Abbas r.a. bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: Ketika saya (Rasulullah SAW) israk ke langit, maka saya telah melihat Arasy di atas 360,000 sendi dan jarak jauh antara satu sendi ke satu sendi ialah 300,000 tahun perjal ana n. Pada tiap-tiap sendi itu terdapat padang sahara sebanyak 12,000 dan luasnya setiap satu padang Sahara itu seluas dari timur hingga ke barat.

Pada setiap padang sahara itu terdapat 80,000 malaikat yang m ana kesemuanya membaca surah Al-Ikhlas. Setelah mereka selesai membaca surah tersebut maka berkata mereka: Wahai Tuhan kami, sesungguhnya pahala dari bacaan kami ini kami berikan kepada orang yang membaca surah Al-Ikhlas baik ianya lelaki mahupun perempuan.

Sabda Rasulullah SAW lagi: Demi Allah yang jiwaku ditanganNya, sesungguhnya Qul Huwallahu Ahadu itu tertulis di sayap malaikat Jibrail a.s, Allahhus Somad itu tertulis di sayap malaikat Mikail a.s, Lamyalid walam yuulad tertulis pada sayap malaikat Izrail a.s, Walam yakullahu kufuwan ahadu tertulis pada sayap malaikat Israfil a.s.

Friday, 14 September 2012

RE STOCK KOREAN DRESS WITH CARDIGAN







RM 55

SIZE : 1Y - 3Y

1ST BATCH SOLD

POSTAGE : RM 6 SEM MSIA , RM 9 SABAH SARAWAK


ORDER NOW!!

Thursday, 13 September 2012

ZARA DRESS COTTON FLOWERY ENGLISH

RM 45

SIZE : 2Y - 7Y

POSTAGE : RM 6 SEM MSIA , RM 9 SABAH SARAWAK

TO ORDER : 019 900 4488 / what Apps / BBM PIN 28bb281E / waniezzhassan@yahoo.com

TO SEE MORE : click kat ALBUM BRANDED KIDS

SWEET PINK DRESS CUPCAKES



SIZE : 2Y - 7Y

RM 49

POSTAGE : RM 6 SEM MSIA , RM 9 SABAH DAN SARAWAK

TO ORDER : 019 900 4488 / WHAT APPS / BBM PIN 28BB281E / waniezzhassan@yahoo.com

seriyesssss buyer only!!!thankk uuu...

to see more : click kat album branded kids ok...

Sunday, 9 September 2012

DOA SELEPAS AZAN


Break sekejap..

kejar dunia kena kejar akhirat jugak kan...

Akak bukan nak tunjuk baik atau nak tunjuk alim kerana akak ni byk sgt kelemahan berbanding org lain..

Juz keinginan untuk berubah tu ada cuma hati keras macam batu..jadi akan decide kumpulkan doa-doa serta hadis sahih dalam blog perniagaan butik Qaireen ini...kenapa??

sebab salah satu perkara yang di bawa selepas kita mati ialah ilmu yang bermanfaat yang kita bagi kat org lain..jadi kiranya walaupun kecil saja apa yang akak catatkan kat sini , mudah-mudahan mendapat manfaat utk org lain dan diri akak juga.....


 ALLAHUMMA RABBA HAZIHID DA'WATIT-TAMMAH. WASSALATIL QA-IMAH. A-TI SAIYIDANA MUHAMMADANIL WASILATA WAL-FADHILAH. WAS-SYARAFA WADDARAJATAL-'ALIATAR RAFI'AH. WAB'ATH-HUL MAQAMAL MAHMUDAL LAZI WA'AD-TAHU INNAKA LATUKHLIFUL-MI'AD. RABBIGHFIRLI WALIWALIDAIYA 3X. WARHAMHUMA KAMA RABBAYANI SAGHIRA. WASALLALLAHU 'ALA SAIYIDINA MUHAMMADIW WA-A-LIHI WASAHBIHI WASALLAM. 


Wahai tuhan yang empunya seruan yang telah sempurna ini, dan sembahyang yang akan didirikan. Kurniakanlah kedudukan yang tinggi kepada junjungan kami NABI MUHAMMAD dan kehormatan dan pangkat yang menjulang tinggi. Dan bangkitkanlah untuknya kedudukan yang terpuji yang ENGKAU janjikan, sesungguhnya ENGKAU tidak mungkir janji. Wahai tuhan ampunilah aku dan ibu bapaku dan kurniakanlah rahmat kepada keduanya sebagaimana keduanya telah memelihara aku sewaktu kecil. Dan selamat serta sejahtera atas junjungan kami NABI MUHAMMAD dan keluarganya dan sahabat²nya.

BAJU KURUNG COTTON MANIK EXCLUSIVE BKME08

RM 150 ( HARGA PROMOSI )

SIZE : XL

Kos Pos : RM 7 SM / RM 9 SS

Ukuran XL ( INCI )

 
Dada                 : 46
Bahu                 : 16.
     Pinggang            : 30      
 Lengan               : 22.5
Labuh Baju          :41
Labuh Kain         : 42

Baju ini sesuai bagi yang berbadan comey...yang lebih besar dari saiz XL pun boleh pakai nih
Cekidoutt ukuran ea....

waniezzhassan@yahoo.com
019 900 4488
Add me kat Whats App
Add me kat BBM 28BB281E
Add me kat Twitter @ButikQaireen

BAJU KURUNG COTTON MANIK EXCLUSIVE BKME07

RM 150 ( Harga PROMOSI )


Size : XL

Kos Pos : RM 7 SM / RM 9 SS

UKURAN XL ( INCI )

DADA : 48
BAHU : 18
PINGGANG: 32
LENGAN : 22.5
LABUH BAJU : 42
LABUH KAIN : 42

Cekidout dulu ukuran ni ye...saiz label XL but actually besar dari size XL.
Bagi yang berbadan comey boleh lah beli baju nih..
Kain ni lembut sangat,bila pakai jatuh elok kat badan

waniezzhassan@yahoo.com
019 900 4488
Add me Whats App
Add me BBM 28BB281E
Add me at TWITTER @ButikQaireen