Sunday, 31 March 2013

READY STOCK KAIN SULAM BATCH 2

CODE : Rosella Sulam Melati Kapas ( SOLD!!)

CODE : Rosella Sulam Melati Kapas ( AVAILABLE )

CODE : Cotton Import Sulam Melati Hijau kebiruan ( AVAILABLE)

CODE : Cotton Import Sulam Melati Merah ( SOLD!!)

CODE : Cotton Import Sulam Rose Shocking blue ( sold!!)

CODE : ROSELLA Sulam ROSE yellow Gold ( SOLD!!)

CODE : Rosella Sulam Rose yellow ( AVAILABLE ) -color sebenar 10% darker


Bismillahirrahmanirrahim..Assalamuaikum semua..

Kain sulam ni cantik sangat tau in actual..tapi sayang kan yang mana berkenan
 dan tak suka
 beli online sure tak berani nak beli kan coz tak boleh guna pancaindera sentuhan.
.i understand
everybody not the same..but sometimes bila kita susah nak cari barang tuh,
pembelian online
 actually sngat convenience..

Serba sedikit untuk saya describe kan tentang kain nih..hopefully u ols percaya
kan saya lah..

I made this sulam with quality fabric..even kain cotton..my goshh very lembut.
.i love it so much..
bila kain lembut cantik sangat buat baju dan terletak ajaer kat tubuh bila pakai..
kalu kain keras...
alamakk kita pun nampak gemuk kan..thats y some kain yg little bit keras tak cantik kan
 kalu buat baju kurung...cuba try
 beli kain sutera,cantik sangat kan kalu pakai buat baju kurung..anyways,kain sutera
nih mahal sgt skrg ni..
if u ols beli yg harga RM 150 lebih belum tentu its real sutera..
real sutera with silk gred no1 lebih kurang
 RM 300..
Kalu beli hundred plus meaning dats is not real sutera,biasanya they call it sutera rayon...
takda maknanya ok
rayon is rayon...dats not sutera..ok,itu sedikit sbyk wat i know to share wif u ols...
lari tajuk lak saya nih..hiks...

Kain sulam nih tak nipis,tak jarang,tak panas...lembut sgt..material plg best
either rosella atau cotton import..
some of my customer yg datang ke kedai saya mengadu beli kat online tapi kain keras..
mine one,i guarantee
u ols puas hati..

Nak order atau inquiry please isi order form,scroll down kat bawah..

or boleh sms / whats app 019 900 4488 but make sure u really serious bout it ok..

Yang mana dah sold out tapi berkenan sangat boleh tempah but ambil masa dalam 3 minggu juga lah..
50% deposit dan tak boleh cancel..yang nak inquiry pasal ni boleh isi form ok..kalu sms kat saya,
kesianlah kat saya nak explain pjg lebar with some cost attach tapi tak jadi pun oder..huhuhu..


Price list :

Bidang 60 - 3.5 meter ( tak perlu lining)

Satin rosella  or cotton import - RM 169

Velvet - RM 139



Bidang 45 - 4.5 meter ( perlu lining)


Chiffon Silk - RM 139

Chiffon helena - RM 109

Thursday, 21 March 2013

READY STOCK KAIN SULAM

CODE : ROSELLA ROSE SHOCKING GREEN

CODE :ROSELLA ROSE  LOVELY PASTEL BROWN - SOLD ( WILL RESTOCK)

CODE :ROSE GREEN TURQOISH - SOLD!!
CODE : COTTON IMPORT GREEN BLUE - IN STOCK

CODE : ROSELLA ROSE SHOCKING PINK - SOLD!!








RM 169 ( free postage )

POSTAGE : RM 8 sem msia / RM 12 sabah sarawak

Material : Satin rosella and cotton import ( this material high quality no need lining )

Kain lembut dan flowy

Bidang 60 - 3.5 meter

How to order :

1 ) sms code name to 019 900 4488 or whats app
2) After stock checking , payment be made via Maybank
3.Pos laju - within 3 working days or earlier


Image shown might be slightly differ than actual because of fflash and lighting.However i guaranteed the materials are in good condition and the color of fabric can satisfy the customer.The actual fabric looks better than the photo.


Monday, 4 March 2013

KAIN COTTON 2013


CODE 001 (Tanah putih butterfly japanese cotton -SOLD!!)


CODE : 002 ( CORAK RIBEN - SOLD OUT!)


CODE : 003 ( CORAK BUTTERFLY PINK  - SOLD OUT!!)


CODE : 004 ( CORAK ABSTRAK TANAH COKLAT ITALIAN COTTON - SOLD OUT!! )


CODE : 005 ( CORAK ABSTRAK HITAM PUTIH - SOLD OUT!! )



CODE : 006 ( CORAK POLKADOT - ITALIAN COTTON- SOLD OUT)


CODE : 007 ( CORAK BUNGA ORANGE - JAPANESE COTTON - SOLD OUT)


CODE : 008 ( CORAK BUNGA HITAM PUTIH - EMBROIDERY COTTON - SOLD OUT!!)



CODE : 009 ( CORAK BUNGA TANAH KUNING - ENGLISH COTTON - AVAILABLE)

CODE : 010 ( CORAK BUNGA TANAH HIJAU - ENGLISH COTTON - AVAILABLE)

CODE : 011 ( CORAK BUNGA TANAH ORANGE - JAPANESE COTTON - SOLD OUT!


CODE : 012 ( CORAK BUNGA TANAH MERAH - ENGLISH COTTON- AVAILABLE)


CODE : 013 ( CORAK BATIK TANAH MERAH - EMBRODERY COTTON - SOLD OUT!!)



CODE : 014 ( CORAK BIRU BATIK - JAPANESE COTTON - AVAILABLE)


CODE : 015 ( CORAK BUNGA TANAH ORANGE - JAPANESE COTTON - SOLD!)


CODE : 016 ( CORAK BUNGA MAWAR TANAH HITAM - ITALIAN COTTON - SOLD OUT)


CODE : 017 ( CORAK BUTTERFLY - ENGLISH COTTON - SOLD OUT !!)


CODE : 018 ( CORAK BUTTERFLY TANAH BIRU LAUT - SOLD OUT)



Bismillahirrahmanirahim...

Assalamualaikum semua!!!moga semua insan yang kat luar sana sentiasa sihat sejahtera dan di lindungi dari segala musibah dan mala petaka..amin...

Kali nih BQ update kain cotton terbaru 2013..jomlah beli..raya dah nak dekat..nanti tailor x mo amik upah...kualiti kain jangan risau..cantik dan bagus ye..bkn cotton viscose yg nipis tuh..kain di atas ada jenis japanese cotton , italian cotton dan english cotton..

BIDANG 60 - 3.5 METER..

1 HELAI - RM 90

2 HELAI - RM 150

5 HELAI - RM 65 SEPASANG

10 HELAI - RM 55 SEPASANG


Cara pembelian :

1. Sila nyatakan code gambar yang mana berkenan , SMS/WhatsApp  019 900 4488
2.Kos pos laju sehelai - RM 7 SM / RM 10 SS
3.Kos pos laju lebih dari sehelai - saya akan maklumkan ok..kalu terlebih saya akan pulangkan,jgn risau..