Wednesday, 10 October 2012

PENIPUAN PEMBELIAN ONLINE

Assalamualaikum...hai to all visitor or stalker BUTIK QAIREEN..hehe3...

Juz nak jot down little bit bout this...sekarang ni penipuan pembelian online makin berleluasa...Jz terpanggil to wrote something bout this...SHARING IS CARING ...ahaks..

Recently my niece told me...kawan dia dia kena tipu kat MUDAH.MY...nak beli handphone I PHONE 4S dgn harga RM 1100...pembelian boleh bayar 2,3 kali...so kawan dia ni bank in duit RM500..pastu apa citer??

Terus hilang dan senyap..barang pun tak tiba-tiba..kesian dia...penipu tu guna TT bank atas nama syarikat...

Masya Allah..bayangkan kalu seorang terkena RM 500...kalu 10 org yang kena,berapa dah dia dapat kan??
So senang...duit masyukkk...

Tetapi....

Balasan akhirat macamana??adui yaaa...ingat laaa seksa kubur itew..ingatlah seksa api neraka..menganiayai org lain...Harapan akak,harap2 org tu bukan org MELAYU yang mengaku ISLAM..malu beb....malu sangat2...apa nak jadi lah dengan bangsa kita skrg ni..

Duit bukanlah segala-galanya..tenang ke hati makan duit haram??even tak kena tangkap kat dunia ni,akhirat macamana??

Sebelum hari raya aidil fitri baru ni pun ada dalam paper,kecoh pasal kena tipu baju kurung borong 10 helai harga RM60 kan..

Iyelah...akak pun rasa ragu2 juga untuk beli online...so far tak ada kena tipu lagi..tapi adalah yang belum refund kat akak...dia bayar sikit2...akak sabar jerlah..tak kan nak maki hamun kan...tak boleh settle problem pun kalu duk marah org...perhaps supplier akak tu ada problem kewangan ketika ni..akak ni memahami juga even akak tak kenal pun...sabar tu penting...jujur tu penting..amanah tu penting...baru lah hidup kita berkat....

Ok..moral of the story.....JANGAN RAGU RAGU ORDER dengan akak @ BUTIK QAIREEN...hahahaha..tu je lah sebenarnya nak bagitau...

I have been raise up with great value from my mom...JUJUR DAN AMANAH....tq mother..eceh..

Insya Allah i try my best to provide good service to my customer..its hard to gain trust from others,but believe me u wont regret to do so...




0 comments:

Post a Comment